VESTI - „IGRAM – ZA MOJ GRAD“!   
„IGRAM – ZA MOJ GRAD“! (28.04.2010.)


        Ovako će, po svoj prilici, glasiti slogan, pod kojim će smederevski košarkaši, još jednom pokušati da se oprobaju sa svojim igračkim kvalitetom, znanjem i sportskim elanom – ne bi li iz ovih kvalifikacija, Letnje seniorske lige Srbije, u svojoj grupi, izašli kao pobednici i plasirali se u viši – IV rang takmičenja u II srpsku ligu.
       
I ranijih godina košarkaši Smedereva, okupljani u seniorskim ekipama našeg Kluba, nekada sa više njih drugi put sa manjim brojem, pokušavali su da „regrutuju“ i drugi seniorski tim, ne bi li da Smederevo - kao grad, sa oko 150000 stanovnika, moglo imati i drugu seniorsku selekciju kao rešenje za košarkaše grada, koji ne bi mogli dobiti mesto u smederevskoj ekipi višeg ranga.
       
I sada je ovaj sastav i broj košarkaša, kao na nivou takmičarske sezone 2007/08 - kada je tada ekipa ozbiljno pretendovala, ali i „obećavala“ plasman, sudeći bar po ondašnjim igračima, koji su u njoj bili. Ali, okolnost da joj je tada naš trener – koji je i bio okosnica okupljanja te ekipe, jednostavno „okrenuo ledja“, te i splet daljih dogadjaja, odnosno bez finansijske podrške – makar desetinom dela kakvu imaju „privilegivani“, nije mogao da bude drugačiji, do neuspeha ekipe u tom pokušaju za plasman.
       
I sada, stručni kadar u funkciji trenera, reklo bi se da je nedostatak ovoj ekipi. No, u ovim pak okolnostima, kada imamo studente viših trenerskih odnosno košarkaških šlkola u završnim godinama studija, pa i mlade trenere sa odredjenim iskustvom u radu sa mladjim kategorijama, stanje u tom pogledu , u odnosu na neke ranije godine, nešto je bolje, ali i nedovoljno za „garant“ i ostvarenje postavljenog cilja! Razumljivo, treneri sa dužim iskustvom ne rade za „klikere“, oni traže svoju naknadu, a Klub – odnosno ovi smederevski momci - bez podrške ljudi u vlasti (možda i bez primera u Srbiji – čak ni delegaciju ekipe nije primio), bez podrške grada u svom sportskom cilju, koji je i sadržaj svačijeg tobožnjeg programa kada govore o mladima – sa ličnim finansijskim učešćem u pokriću troškova ovog takmičenja, nije pretpostavka motivacije u ekipi, već naprotiv!
       
Uostalom, ubrzo će se i videti kako će funkcionisati ekipa od košarkaša Smedereva, iz različitih klubova, koji i na ovaj način, posredno, pokazuju put svojim rukovodstvima, u kom pravcu treba da rade i da treba medjusobno da saradjuju, pre svega, u njihovom interesu sada, ali i u interesu budućuih košarkaša, a to je jedini pravac – pravac unapredjenja  smederevske košarke i grada Smedereva, na košarkaškoj sceni, ma iz kog kluba oni bili. Kako se očekuje, već početkom maja (ili već 08.maja) odigraće se prva utakmica, u kojoj će ova ekipa biti domaćin, u meču sa protivnikom, koji je, na sreću, van konkurencije, pa će taj susret dobro doći da se oproba funkcionisanje ekipe, petorke medju 20-ak igrača koje će biti najkompaktnije kao sastav, kvalitet ekipe u celini i njena bliska budućnst.
       
U svakom slučaju, kako god bude, i bez podrške finansiranja sa njihovim delom novca, koji im se protivzakonito zakida i drugima „udeljuje“ - poželimo sreću, ali i uspeh ovim smederevskim košarkašima, sa Milošem Rakićem, kapitenom, na putu ka njihovom cilju. I podržimo ih u tim naporima, makar i verbalno!

1.„Srećni dobitnici“ budžeta – kao na lutriji: Spisak klubova – sa iznosima, za 2010.;

2.„Srećni dobitnici“ budžeta – kao na lutriji: Spisak klubova – sa iznosima, za 2010 str.2 ;

 

3.Dopis Gradonačelniku za prijem


M.Ilić,

komentari(23) / dodaj komentar Broj čitanja: 4083
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude