VESTI - ČLANOVI KLUBA VRAĆAJU SE U ŠKOLSKE SALE!   
ČLANOVI KLUBA VRAĆAJU SE U ŠKOLSKE SALE! (16.05.2014.)Pravda jeste duga, ali i dostižna. Tačno pre 4 godine, 11.maja 2010., nerazumnim predlogom ondašnjeg sastava UO Saveza sportova Smederevo, sa V. Milosavljevićem na čelu, Skupština Saveza, većinom glasova „za“ uz 4 glasa protiv i 4 uzdržana – odlučila je da prihvati predlog svog Upravnog odbora, i odlukom, isključila KK „Basket in“ iz članstva tog Saveza.

Gubitkom statusa člana Saveza – prestala su i prava po tom osnovu, a medju ostalim, i pravo na korišćenje termina za treninge i utakmice članova Kluba, u školskim fiskulturnim salama, koja raspodela termina je preneta u nadležnost Saveza sportova Smederevo.

Ostavimo li tu nerazumnost i neprofesionalnost članova UO Saveza, ili i njihovu ličnu sujetu na sposobnije od sebe i na one sa boljim idejama i rezultatima, te uz nesposobnost i nedoslednost sa lažnim navodnim shvatanjem da su opredeljeni za razvoj sporta i afirmaciju sportista pod jednakim uslovima, naročito dece – tom odlukom su im, zapravo, u protekle 4 godine, više desetinama dece u Smederevu, koji su imali volju i nameru da se bave sportom - košarkom, baš ovi samozvani  „aktivisti“ i „zaslužni“ borci za sportska prava, njima bili na sportskom i životnom putu i da su im to pravo na sport uskratili, reklo bi se zauvek.

Na nesreću njihovu, ali i našu, i za još stotine dece u Smederevu, koja žele ili imaju namere da se bave sportom, mogućnost da im bude uskraćeno to njihovo jedinstveno i ustavno pravo – jer i u sadašnjem sastavu UO Saveza, sa M. Milosavljevićem na čelu, sede i neki „diktatori“ iz ranijeg sastava, sa ličnim shvatanjem tudjih prava, bez obzira na zakone, pravilnike, Ustav...pa je opasnost  štete po decu zainteresovanu za sport, po sport, društvo... i dalje potencijalna!

Na sreću pravednih i poštenih gradjana, u Smederevu, nakon 4 godine, sud je doneo odluku, u formi privremene mere, koja je izvršna od dana prijema, te na radost članova Kluba – već od iduće sedmice, moći će da nastave sa treninzima u školskim fiskulturnim salama, kao i njihovi vršnjaci. Srećno!

 

M.Ilić, 

REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude