VESTI - VLADE DIVAC I BASKET IN!   
VLADE DIVAC I BASKET IN! (11.06.2014.)


Na centralnom gradskom Trgu u Smederevu  održana je prva ovogodišnja „EkOlimpijada“ pod sloganom „Da rastemo u skladu sa prirodom“.  Na ovom događaju prisustvovale su i  selekcije našeg kluba koji su bili u prilici da upoznaju predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i istaknutog košarkaša Vlade Divca, ali i nove evropske šampione u veslanju Dušana Bogićevića i Veselina Savića. Cilj „EkOlimpijade” je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

„EkOlimpijsko igralište” je sportsko - ekološka radionica u kojoj se posebna pažnja posvećuje očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema je zaštita zelenila, pa su kod Sportskog centra glavni akteri manifestacije posadili pet tuja koje predstavljaju pet olimpijskih vrednosti, odnosno : Radost igre, Fer plej, Poštovanje, Izuzetnost i Jedinstvo duha, tela i uma. Članovi muške i ženske selekcije KK “Basket in”-a dali su svoj doprinos u organizaciji ovog događaja i na dostojanstven način prezentovali Smederevo.

Verujemo da će ovo iskustvo dugo ostati u njihovom sećanju, kao i činjenica da su imali prilike da se druže i razgovaraju sa našim proslavljenim košarkašem Vlade Divcem. Fotografije, autogrami, majice, diplome su samo deo onoga što je „EkOlimpijada“ omogućila deci i sportistima u Smederevu.

Košarkaški klub “Basket in” će u budućnosti podržavati ovakve akcije koje imaju za cilj promociju zdravog načina života, sporta, i pravih životnih vrednosti. Ovom prilikom zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije na ukazanom poverenju i mogućnosti da budemo deo „EkOlimpijade“ u Smederevu.

Fotografije možete pogledati na linku:

Vlade Divac i Basket in - fotografije    

komentari(0) / dodaj komentar Broj čitanja: 1387
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude