VESTI - BASKET IN NA FRUŠKOJ GORI!   
BASKET IN NA FRUŠKOJ GORI! (30.07.2014.)


Košarkaši i košarkašice Basket IN-a i ove godine boraviće na Fruškoj Gori u periodu od 01. do 08. avgusta i učestovati na prestižnom Međunarodnom kampu „I came to play“  koji pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji nastoji da utiče na pozitivne promene u društvu koristeći sport kao sredstvo za promociju mira i zdravog načina života.

Na osnovu uspešne saradnje sa Sportskom organizacijom „Play“ koja sporvodi i organizuje košarkaški kamp „I came to play“ predhodnih devet godina, i na osnovu i našeg učešća na kampu 2013. godine, na naše veliko zadovljstvo usledio je poziv za učešće i na ovogodišnjem kampu, koji će biti još brojniji nego predhodni i sa više ekipa iz država u okruženju (Crna Gora, BiH, Hrvatska, R. Srpska itd.).

Kamp „I came to play“ ili u prevodu „Došao sam da se igram“ ima za cilj da okupi grupu mladih ljudi čija ljubav prema sportu/košarci prevazilazi skorašnju istoriju regiona. Pozitivne poruke o zajedničkom radu i životu, liderstvu, zdravom  života bez upotrebe opijata, droga su samo neki od ciljeva i vrednosti koje ovaj kamp promoviše.

Za razliku od klasičnih košarkaških kampova gde je akcenat stavljen samo na košarkašu igru (individualni, grupni, kolektivni napredak pojedinca ili ekipe), ovaj kamp u svom sadržaju nudi i dnevne radionice i seminare osmišljene da promovišu liderstvo, nenasilno rešavanje konflikata i zdrav način života. Predavači na radionicama su istaknuti igrači, proslavljeni treneri, sudije, delegati i sportski radnici. Radionice su osmišljene tako da upoznaju kampere sa različitim socijalnim (životnim) veštinama: važnost obrazovanja, društvena odgovornost, konstruktivna komunikacija, nenasilno rešavanje konflikata, aktivno učešće, poštovanje uloženog napora, definisanje pobede i poraza, timski rad itd.

Kako bi Vam približili pravu istinu o ovom kampu, u nastavku teksta možete pročitati utiske naših članova koji su imali prilike da budu deo ovog jedinstvenog kampa na našim prostorima:

“Ovaj kamp mi je pružio mogućnost da uživo gledam i učestvujem u tome da je Srbin postao Hrvatu ali isto tako i Bosancu i Crnogorcu, najbolji prijatelj. Svaka predrasuda je isparila sa tog mesta. Kome god da sam prišao, on je sa sobom nosio taj blistav osmeh. Mesta za svadju, bes i tugu ovde nije bilo. Oni naporni treninzi postali su mi vreme koje sa novim prijateljima provodim u onome što volim najviše - uz košarku”.
– Lazar Kuzmanović 1997. -

“Imala sam prilike da postavljam pitanja, da se slikam i pričam sa jednim od najboljih naših sudija Milivojem Jovčićem kao i sa reprezentativkom Srbije Draganom Stanković koja je postigla poen uz zvuk sirene, i time doprinela osvajanje bronzane medalje za našu zemlju. Upoznala sam i čoveka koji me je fascinirao, i kome se zaista divim zato što igra košarku u kolicima, i koji je dokazao da granice ne postoje i da ne može niko, i ništa da te spreči da radiš to što voliš”. – Klara Mitrović 1999. -

“Naši članovi su danas “bogatiji” za jedno iskustvo više, za nova prijateljstva sa njihovim vršnjacima iz Hrvatske - Koprivnice i Osijeka, Crne Gore - Kotora, Bosne i Hercegovine - Banja Luke, Novog Grada, Gračanice, za nekoliko desetina sportista iz Srbije - Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Pirota, Subotice, Kos.Mitrovice…i to ih čini danas više vrednim od juče!”– Miroljub Ilić (Predsednik kluba) –

 


komentari(0) / dodaj komentar Broj čitanja: 1969
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude