VESTI - KAMP PRIJATELJSTVA!   
KAMP PRIJATELJSTVA! (15.08.2014.)

 

Gandi je još davno rekao: “Ako želiš da menjaš svet, moraš početi od sebe”! Kamp “I came to play” je mesto gde počinju promene. Da bi ste se uverili u to, u nastavku pročitajte izjave onih koji su bili deo ovog kampa:

Ovaj kamp nije kao ostali kampovi kojih ima u ponudi. “I came to play” je uspeo da ujedini decu iz različitih država u okruženju , obogati njihove umove, doda još po koju lekciju iz košarke, nauči neku novu fintu i omogući nova poznanstva. Družili smo se punih sedam dana koji su nam proleteli kao jedna priča koju neko može da Vam prepriča za 10-ak minuta, a ipak, sve ovo nama ostaje za ceo život. Ono što se desilo na Letenci tamo i ostaje a naše druženje biće nastavljeno i sledeće godine kada se ponovo budemo sreli i kada ponovo budemo šutirali “trojke”, slobodna bacanja, ručali za istim stolom, plakali zajedno po odlasku. Kada jednostavno ponovo ugledaš te plave oči, krupan osmeh, nečiju plavu kosu (posvećeno J ) kada te Minja (organizator) dočeka raširenih ruku i sa širokim osmehom, vratiće se prošlogodišnja stara traka u glavi  i mi ćemo se ponovo družiti i radovati, jer SPORT JE NAŠE PRAVO A NE PRIVILEGIJA!

Andrijana Radojković

 

Kamp, kao i prošle, ni ove godine nije izneverio moja očekivanja. Provela sam sedam divnih dana za pamćenje s drugarima iz Kotora,  Koprivnice, Banja Luke, Novog Grada, Novog Sada, Tuzle… Na Fruškoj Gori vladalo je sjajno raspoloženje, druželjubivost, smeh i naravno ljubav prema košarci koja nas je sve i spojila. Malo mi je trebalo vremena da se naviknem na određen raspored treninga i spavanja, ali sada kada sam kod kuće, gotovo da mi je neobično što i ovde nema svega toga što mi je ispunjavalo dan. Predavanja koja smo imali bila su vrlo zanimljiva i naučili smo puno toga. Meni je svakako  u sećanju ostalo predavanje na temu “Aktivizam i volonterizam”  i definitivno ću razmotriti  da se uključim i volontiram u nekoj organizaciji. Imali smo prilike da upoznamo i Dobrivoja Tanasijevića Den Tan-u, a sa nama se družio i Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin. Sa kampa ću poneti uspomene za ceo život i pamtiću naše sjajne “bisere”. Nestrpljivo čekam i sledeću godinu.

Klara Mitrović

 

Ako čovek radi ono što voli, verovatno nije bitno da li je na obali mora, u sportskoj sali ili na obroncima planine. Sa ovom konstatacijom će se složiti mnogi sportisti. Kada sam sa svojim saigračima stigao na Frušku goru, nisam znao šta me tamo čeka, ali mi je ubrzo postalo jasno da neće biti nimalo lako. Rad sa trenerima iz različitih gradova i država ispunjavao je dan za danom. Bilo je naporno, ali ja sam na kamp došao da bih napredovao u svakom smislu, i kao košarkaš ali i kao ličnost - i uspeo sam u tome!

Danilo Todorović

komentari(0) / dodaj komentar Broj čitanja: 1536
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude