VESTI - SENZACIJA! PONOVO SE TAKMIČIMO?!   
SENZACIJA! PONOVO SE TAKMIČIMO?! (02.10.2014.)

 

I pored svih problema sa kojima se suočavamo KK “Basket in“  prijavio je dve selekcije u zvaničnom takmičenju KSS-a. Muška juniorska selekcija kao i ženska kadetska selekcija predstavljaće naš klub i naš grad u Jedinstvenoj Kvalitetnoj ligi KSV u svojim kategorijama.

Takmičenje u Kvalitetnoj ligi za obe kategorije počinje 04. – 05. oktobra, za kada su zakazane prve utakmice u ovoj sezoni. Juniorska selekcija odmeriće snage sa ekipom KK „Sombor“ iz Sombora, dok će kadetkinje izaći na megdan ekipi KK “Jedinstvo“ iz Novog Bečeja. Obe selekcije svoje prve utakmice u ovoj sezoni igraju na gostujućem terenu.

Umesto da novu takmičarsku sezonu započnemo sa prigodnim rečima i uz prisutno zadovoljstvo i optimizam, nažalost, i ovu sezonu započinjemo sa gorkim ukusom u ustima, bez podrške onih čija je dužnost da deci i mladima kreiraju bolju budućnost na nivou grada Smedereva, kao i onih, koji se u javnosti predstavljaju za „borce“ prava dece i stvaranju boljih uslova za život.

Prošlo je 365 dana od naše prve utakmice u prošloj takmičarskoj sezoni, i od tada ništa se nije promenilo. Jedina promena koja je očigledna je ta, da više nije 2013. godina, već je sada 2014. Devojčice i dečaci u našem klubu samo su postali stariji za po jednu godinu. Većina njih je u pubertetu, pa su i porasli po koji centimetar, a neki  i više. Stekli su i jedno novo iskustvo i godinu dana verovali, i nadali se da će doći barem do neke promene, i da će neko i na njih obratiti pažnju. Ali, ovo je država Srbija, a da bude još gore, ovo je grad Smederevo! Potrebno je da prođe još godina, i još takmičenja i sezona, sve dok ova sadašnja deca ne odrastu i dobiju priliku da biraju, ili da ih neko bira, pa i da budu izabrani. Da mogu da utiču na kreiranje politike za mlade u svim oblastima, pa i u sportu. A do tada, mi ćemo po starom oprobanom sistemu pokušati da preživimo sve te nedaće i probleme. Još davno je neko izgovorio: „Ono što te ne ubije, to te ojača“! Mi ćemo iz ovoga izaći još jači i još bolji. I kao sportisti i kao ljudi!

Svim takmičarima i trenerima u svim sportovima u našem gradu, želimo puno uspeha i sportske sreće u ovoj takmičarskoj sezoni. Verujemo da naš grad ima potencijala, i da ćemo na dostojanstven način predstavljati Smederevo.

Svim gradskim čelnicima, Gradonačelnici, Gradskom veću, Sudijama, Tužiocima, dušebrižnicma i ostalima, u duhu našeg Nobelovca I. Andrića:

Nikad ne možeš biti toliko glup, koliko ja mogu da budem gluv.
Nikad ne možeš da budeš tako alav, koliko ja mogu da ti dam.
Nikad ne možeš toliko da srušiš, koliko ja mogu iznova da sagradim.
I nikad, ali, ama baš nikad, ne možeš da budeš toliko zao, koliko ja mogu da budem dobar.”!

 

Sportski pozdrav,

komentari(0) / dodaj komentar Broj čitanja: 1353
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude