VESTI - POVRATAK “OTPISANIH”!   
POVRATAK “OTPISANIH”! (15.10.2014.)U normalnim okolnostima verovatno ne bismo ovako okarakterisali prvu pobedu naše juniorske selekcije. Međutim, nedostatkom uslova za rad kao i nedostatkom podrške od strane svih relevantnih institucija po pitanju sporta u Smderevu, ova pobeda zaslužuje da se o njoj govori na ovakav način.

Smederevski košarkaši zabeležili su pobedu na gostovanju u Vojki protiv istoimene ekipe K.K.”Vojka” rezultatom 48 – 59 , po četvrtinama ( 12-11 , 16-15, 11-24 , 10-8). Posle loše ige i poraza u Somboru, Smederevci su uspeli da prevaziđu probleme sa kojima se suočavaju u predhodnom periodu, i samoinicijativnim treninzima dodatno uticali na svoju, pre svega psihološku a zatim i fizičku spremnost koja je donela rezultat na ovoj utakmici.

Ekipa Trenera Nenada Ilića rešila je utakmicu sredinom treće četvrtine, kada su Smederevci napravili seriju od 12 – 0, i kasnije rutinski održavali stečenu prednost. Domaći košarkaši su na momente uspeli da smanje predost Smedereva ispod 10 poena, ali su Dejanović, Mihajlović i Todorović svojom dobrom igrom u tim trenucima konstantno održavali prednost Smederevaca. Svakako treba pohvaliti Smederevske košarkaše za borbenost u odbrani, koja je bila ključni faktor na ovoj utakmici.

Najefikasniji po broju poena kod Smedervskih košarkaša bili su Ivan Dejanović  i Milorad Mihajlović koji su postigli po 14 poena, i Lazar Nikolić koji je postigao 10 poena.

Verujemo u to, da smo jedini klub u Kvalitenoj ligi koji tokom nedelje nema mogućnost održavanja treninga, izuzev vikendom, kada se za to steknu odgovarajući uslovi. Pritom, ne mislimo na nemogućnost zbog nedostatka vremena, znanja, volje – jer smo upravo time ostvarili pobedu na ovoj utakmici! Kada pominjemo NEMOGUĆNOST ODRŽAVANJA TRENINGA mislimo na normalne uslove I  korišćnje školskih fiskulturnih sala, kao što tu privilegiju imaju svi ostali sportski klubovi u Smederevu.

Po mišljenju pojedinaca ovi momci ne zaslužuju da brane boje “gradskog kluba”, iako su ih trenirali upravo oni, koji sada imaju takvo mišljenje. Po mišljenju Miloša Milosavljevića Predsednika Saveza Sportova Smederevo, ovi momci ne zaslužuju da imaju jednaka prava na termine u školskim salama kao ostali sportisti. Po mišljenju Gradonačelnice Jasne Avramović, ovi momci ne zaslužuju podršku lokalne vlasti ni u kom pogledu, a po najmanje u finansijkom.

Po našem mišljenju, možda ovo bude jedina pobeda u ovom takmičenju, možda napravimo iznenadjenje, ali, jedno je sigurno – RANO STE NAS OTPISALI!

komentari(0) / dodaj komentar Broj čitanja: 1010
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude