VESTI - VELIKO ISKUSTVO UZ TEŽAK PORAZ!   
VELIKO ISKUSTVO UZ TEŽAK PORAZ! (10.11.2014.)


Na gostovanju u Novom Sadu juniori Basket In-a doživeli su ubedljiv poraz od prvoplasirane ekipe, i jednim od favorita za prvaka KSV, KK “Odeon Basket”-a rezutlatom 87-37.

Smederevci su na ovoj utakmici nastupali sa šestoricom igrača, kao i bez pojedinaca Dejanović I.,Kojić N., Gavrilović V. koji bi sigurno doprineli da ne dođe do ovako visokog poraza. Povrede, bolesti kao i finansijska nemogućnost učestvovanja u troškovima prevoza na utakmici, uticalo je na to da Smederevci na ovoj utakmici nastupe u polovičnom sastavu, koji svakako nije mogao da parira fizički dominantnoj ekipi iz Novog Sada, koji su sve svoje protivnike u dosadašnjem delu takmičenja pobeđivali sa razlikom do, i preko 30 poena razlike, što svakako ne treba, i ne sme da predstavlja izgovor za ovako lose izdanje smederevskog tima.

U prvim minutima utakmice, posle prednosti domaćina od 9 - 0 i iznudjenog tajm-auta od strane trenera Smederevaca Nenada Ilića, na terenu je postojala samo jedna ekipa – KK “Odeon Basket”! Činjenica, da je ta četvrtina završena rezultatom 30 - 5 govori u prilog tome koliko su igrači Smedereva bili nemoćni na ovoj utakmici. Od tog trenutka pobednik je bio poznat, samo se nije znala razlika kojom će domaći sastav slaviti na ovoj utakmici. Svakako bi rezultatska razlika bila manja da su gosti iz Smedereva zaigrali malo čvršće u odbrani, i makar pokušali u nekoj meri da pariraju ovako kvalitetnom protivniku. Centarska linija domaćeg sastava iz Novog Sada pokazala je svu dominaciju na ovoj utakmici. Dvojica momaka sa visinom preko 2.05cm gospodarila su u oba reketa, i svom timu donela ovako visoku prednost.

Za Smederevce je poražavajući podatak da su od su 37 poena, koliko su postigli za celu utakmicu, postigla samo dvojica igrača, kao i statistički podatak da su imali 4/20 za dva poena, 8/22 za tri poena i 7/14 sa linije slobodnih bacanja.

Ovim porazom Smederevci imaju skor od 3 poraza i 2 pobede i trenutno zauzimaju 6 mesto, i utakmicom manje. U narednom kolu Smederevci dočekuju ekipu KK “Kadet” iz Novog Sada, koja je u II kolu porazila ekipu Odeon-a, što svakako govori o tome da je reč o ozbiljnom protivniku.

Ženska kadetska selekcija u ovo kolu dočekuje ekipu “Kris Kros” iz Pančeva. Utakmica je zakazana za subotu 15.11.2014.

komentari(0) / dodaj komentar Broj čitanja: 1299
REKLAMNI SPOT  
 
ANKETA  
Da li sport treba da bude besplatan za decu do 18.godina?
Da
Ne

Coach Nenad Ilic
Škola košarke
Nađi vremena za košarku
KK Basket IN Facebook
Turističke ponude